Категорії
п'єса постановка сучасна українська драматургія

Прем’єра вистави за п’єсою Олександра Вітра “Станція або Розклад бажань на завтра” відбулася у Харкові

Комедію “Розклад бажань” за п’єсою сучасного українського драматурга Олександра Вітра вперше було поставлено у Харківському Відкритому Театрі

“Бійся своїх бажань, вони можуть збутися”, – свідчить французька приказка. Героїні прем’єрного спектаклю “Розклад бажань” від Харківського Відкритого Театру приміряли цю народну мудрість на себе. Опинившись на загадковій Станції, вони дивилися на Північне Сяйво, переховувалися від Інтерполу, помирали, воскресали та очікували чи то на літак, чи то на пароплав, чи потяг.

 

На основній сцені Будинку актора у Харкові 6 червня 3013 року вперше було представлено сучасну комедію “Розклад бажань”  Олександра Вітра.

 

Вільних місць не було. Зал аплодував стоячи.

 

Station Desire Theatre Show by Oleksander Viter
Сцена з вистави “Станція бажань” сучасного українського драматурга Олександра Вітра

 

Це нова вистава Харківського Відкритого Театру. Її режисер Сергій Городецький поставив за п’єсою Олександра Вітра  “Станція або Розклад бажань на завтра“.

 

Дійові особи – це три незнайомі жінки. Вони зустрічаються на станції без назви, без каси, без телефону. Усе це там не є потрібне, тому що це – Станція з великої літери.

 

Довкола відбуваються дуже дивні речі. Поїзд приходить, лише якщо цього дійсно захотіти. На Станції воскресають з мертвих і вагітніють за замовленням, танцюють стриптиз у весільному вбранні, викидають сумку з грошима, стрибають з парашутом, а з жінок перетворюються на чоловіків. Те, що відбувається нагадує сон або ілюзію.

 

Цю нову виставу називають комедією-пасткою, а також “сучасною комедією”.

 

Сучасна комедія “Розклад бажань” смішна і філософська, легка, але не пуста. Головні героїні принаймні характерні та харизматичні. Будь то легковажна перукарша Іришка, яку зіграла Євгенія Бєлова. Або вже зріла жінка, що загрузла у своїй самоті, “начальник станції” Тетяна у виконанні Галини Місюкевич. Або меркантильна, але багатогранна Оля, роль якої виконала Дарина Терновська. 

 

Постановка цікава, несподівана, казкова, а головне – вона залишає після себе приємний “присмак”.

 

Прем’єра була однозначно вдалою.

 

 

Джерело