Категорії
драматургія конкурси п'єси постановка

Кіровоградському театру імені Марка Кропивницького потрібні п’єси сучасних українських драматургів

Cенсаційне повідомлення: існує реальна можливість втілення протягом 2013 року шести п’єс українських драматургів.

Керуватиме цим проектом Євген Курман, головний режисер  Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького.

Наводимо його лист в оригіналі:

Пояснюватиму коротко. Немає часу довго розписувати. Я хочу тут, у Кіровограді, спробувати влаштувати сцену першопрочитань і взагалі зробити акцент на сучасну драматургію.

Kirovograd Theater
Кіровоградський театр імені Марка Кропивницького

Але наразі ставитиму виключно демократичну, касову драматургію. Потрібні сучасні п’єси. Погляньте, що з такого матеріалу може бути у ваших мережах та бібліотеках. Твори я вже почав шукати у різних місцях. Прошу драматургів підключатися і надсилати власні п’єси.

Поки що, безумовно, нічого не обіцяю, але впевнений, що спробувати організувати сцену першопрочитань у Кіровограді треба.

Повідомляю також, що 2013 року в трупі нашого театру буде аж шість акторів ювілярів віком 50 та 60 років. Отже, є приводи до бенефісів.

Чи не могли б ви запропонувати нам низку якихось бенефісних демократичного характеру п’єс сучасних українських авторів?

Прошу тексти надсилати на адресу: ekurman@ukr.net

 

Заздалегідь вдячний, Євген Курман.

 

Eugene Kurman, Theater Director
Євген Курман, режисер

 

Довідка: Євген Курман – головний режисер академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького. Свою першу професійну постановку здійснив 1992 року і з того часу поставив більше ніж сорок вистав. Освіту режисера здобув у Київському театральному інституті імені Івана Карпенка-Карого. Працював головним чином у театрах України. Має кваліфікацію “викладача театрального мистецтва вищого навчального закладу мистецтв”. Створив театральну школу “INCUNABULA”. Лауреат театральної премії “Київська пектораль”.