Категорії
політика сценарій

Блеф Євромайдану. Пишемо сценарій самі, чи виконуємо чужий?

Найсильніші й потужніші країни світу це США, Росія і Китай. На другому місці не даремно стоїть Росія, її ядерний потенціал набагато перевищує китайський, і країна володіє «золотою картою» у протистоянні США з Китаєм. А тепер невеликий аналіз: чи вигідний цій трійці вступ України до Євросоюзу?

 

 США однозначно ні. Вступ посилить позицію Німеччини, лідера Євросоюзу та економічного конкурента Америки. Протистояння “євро-долар” ніхто ще не відміняв. І 45 мільйонів, інтелектуально розвинених, працелюбних людей, з величезною територією, як для Європи, можуть дуже укріпити Євросоюз. Та й Німеччина завжди прагнула захопити наші землі, асимілювати народ і керувати ним. 1918 і 1941 роки тому підтвердження. Сьогодні немає чого воювати. Можна купити, а ще краще, «заманити» обіцянками й перспективами, без надання реальної фінансової допомоги. Бо, посилення позицій Об’єднаної Європи, не на руку, США які переживають глибоку кризу. Краще віддати Росії, нехай вона буде винна, потім або зараз, у геополітичному протистоянні з Китаєм.

 

 Тепер Росія. Без України її позиції настільки послабшають, що з часом братський російський народ рано чи пізно може зруйнувати єдину цілісність цієї величезної держави, керованої жорсткою рукою і місцевими князьками, перетворивши її на окремі самостійні волості. Кожен правитель захоче вести свою політику і отримувати від цього дивіденди. Та й блок НАТО може підібратися до кордонів і столиці неоімперії дуже близько. Росія не відпустить нас. Це її смертельна сутичка, і на карту поставлено дуже багато. Можливо навіть усе.

 

Нарешті, Китай. Його потрібно годувати. Йому потрібно інвестувати величезні поклади валюти, що накопичилися за роки комуністичного процвітання. Будь ми з Європою, Китаю тут вже немає місця. Ми годуємо німців з австрійцями. А в разі дружби з Росією, китайці поза сумнівом запустять свою руку в нашу економіку. Поза сумнівом, що мовчазно поступившись нами на користь Росії, вони отримають її прихильність у своїй геополітиці.

 

А тепер скажіть, чим закінчиться величезне, кероване шоу під назвою «Підписання асоціації у Вільнюсі» і Євромайдан у центрі нашої столиці? І чому він один, цей майдан, такий масовий. Може тому, що одним майданом легше керувати, ніж десятком середніх? Усе вже вирішено, браття й сестри. Ми в центрі подій і не більше. Сьогодні Україна – це джокер у геополітиці. Ось лише він перебуває не в руках нації. На жаль, ми ним не зможемо навіть скористатися. Тому все дійство, що відбувається навколо нас, схоже на ілюзію свободи і вибору.

 

Хоча, не все так сумно. Я не проти майдану. Мій син, студент, зараз перебуває там. Він вчиться по-справжньому любити Україну не зважаючи ні на що. Адже саме там, на Майдані Незалежності в Києві народжується справжня еліта нашої країни, яка незабаром прийде на зміну посткомуністичним корупціонерам і продажній триголовій опозиції. Я вірю в це. Щиро. Ми велика нація, і нас так просто не розчинити у світовій історії. Слава Україні!

 

 

 

Сергій Сердюк

29 листопада 2013 року.

 Відеоролик з Євромайдану Максима Сердюка

Maxim Serdiuk
Максим Сердюк

 

Від Володимир Сердюк