Категорії
драматургія п'єси політика фестиваль

Сергій Овчаренко та Костянтин Солов’єнко у короткому списку “Слов’янських традицій-2013”

До короткого списку  творів-переможців з драматургії П’ятого міжнародного фестивалю літератури та культури  “Слов’янські традиції-2013” потрапили п’єси сучасних українських драматургів Сергія Овчаренка та Костянтина Солов’єнка.

Serhiy Ovcharenko, playwright
Сергій Овчаренко, сучасний український драматург
Kostyantyn Solovienko, playwright
Констянтин Солов’єнко, сучасний український драматург

Для просування російськомовних письменників у Європі, праці з перекладами, об’єднання літературного простору Європи та країн СНД, реалізації двох великих фестивальних проектів “Слов’янські традиції” в Україні та Європі, у Празі було зареєстровано  організацію під назвою “Європейський конгрес літераторів“.

Головним завданням проектів “Європейського конгресу літераторів” є пропаганда, розвиток та зміцнення позицій російської мови й інших слов’янських мов у Європі, Україні, Білорусі та інших слов’янських країнах, переклади творів письменників цих країн, зближення слов’янських культур, вивчення та видання творів російських та інших слов’янських письменників, письменників Євроазійського простору через переклади їх російською мовою.

 Для цього проводиться відбірковий літературний конкурс, до міжнародного журі якого входять відомі письменники та викладачі Літературного інституту імені Олексія Горького.

Фіналістів – найталановитіших письменників буде запрошено на фестиваль у Криму, де буде визначено переможців фестивалю, яких, як і фіналістів, потім запросять на фестиваль до Європи, до Праги.

Таким чином, 2013 року до Європи приїдуть виступати і демонструвати російську поезію та літературу найталановитіші автори – фіналісти й переможці фестивалю у Криму:

Марія Апраксіна (Росія, Уфа)

Леонід Волков (Беларусь, Полоцьк)

Олександр Медвєдєв (Росія, Черняхівськ Калінінградської області)

Рагім Мусаєв (Росія Богородицьк Тульської області)

Сергій Овчаренко (Україна, Євпаторія)

Микита Огнєв (Беларусь, Мінськ)

Костянтин Солов’єнко (Україна, Київ)