Категорії
конкурси п'єси сучасна українська драматургія

Оголошено результати міжнародного конкурсу п’єс “Говорити про кордони”

У присутності майже повного складу журі (Неллі Корнієнко, театральний експерт, засновниця Центру Леся Курбаса, Клауса Кузенберга, імпресаріо Державного театру в Нюрнберзі, Петера Шпулера, генерального директора Державного театру в місті Карлсруе) 25 лютого 2013 року в Києві, у приміщенні книгарні “Є” було оголошено переможця

Міжнародного драматургічного конкурсу

«ГОВОРИТИ ПРО КОРДОНИ».

Ним виявився Дмитро Терновий (Україна). Перемогла його п’єса “Деталізація”.

За словами доктора Папке, ініціатора конкурсу, у п’єсі йдеться про події на Помаранчевому Майдані, які крізь вікно своєї квартири спостерігає київський музика і його гості та товариші.

На думку австрійських і німецьких фахівців, саме ця п’єса може найбільше зацікавити західних театральних глядачів.

Переможець отримає грошову премію у розмірі 3500 євро, його п’єсу буде перекладено німецькою мовою й опубліковано накладом 11 тис., 10 тисяч з яких будуть розповсюджені серед населення Відня, а решта – надіслана до усіх найважливіших театральних і літературних інституцій.

П’єсу “Деталізація” буде презентовано у німецькомовному просторі на літературному ярмарку у Ляйпцизі (14 березня 2013 р.), а також у межах літературного читання у Відні, для участі у якому запросять і автора цієї п’єси. Державний театр Карлсруе гарантує прем’єру п’єси-переможиці у театральному сезоні (2013/2014).

Побажаємо успіху переможцеві!

Jury members of the International Plays Competition "Nalking about Borders"
Члени журі міжнародного конкурсу п’єс “Говорити про кордони”.

Dr.Papke25.02.2013 DSC_2415 DSC_2424 DSC_2427

Від Володимир Сердюк